fredag den 3. august 2012

Moberly og Jourdain


Dette tilfælde faldt jeg over, da jeg læste Wikipedias Time Travel-side, og det involverer to franske damer, Charlotte Anne Moberly og Eleanor Jourdain, der i år 1901 gik en tur omkring slottet i Versailles, et område de var ubekendte med. På turen fik de begge kuldegysninger og bange anelser, og de så flere mærkeligt klædte mennesker, før de vendte tilbage til deres eget selskab. Ganske udramatisk i og for sig, men hændelsen hang alligevel ved. Kvindernes første tanke var, at slottet måske var hjemsøgt, og det var spøgelser, de havde set, men efter en del undersøgelser af stedets historie, kom de frem til, at de havde oplevet et hul i tiden, og at spøgelserne således var levende mennesker fra fortiden – de navngav for eksempel den tidligere, franske dronning Marie Antoinette, der døde i syttenhundredetallet.
Ti år efter begivenheden, i 1911, udgav de en bog kaldet Et Eventyr, hvori de i detaljer fortalte om deres oplevelse og konklusion.
Og hvad har dette med mit projekt at gøre? Jeg ved det ikke præcist, men det var interessant læsning. Det hele handler om uforklarlige fænomener; måske var menneskerne, som Moberly og Jourdain så, spøgelser, måske var de fortidige mennesker, måske var de blot skuespillere eller turister, måske var de fra en anden dimension eller en parallelverden og havde foretaget et spring ind i vores. Det sker.
Forklaringerne er mange, men uanset hvilken man vælger, er historierne stadig interessante i sig selv.


Kilde:
En kort, men længere og bedre, end jeg har givet den her, beskrivelse af Moberly og Jourdains eventyr: http://theoddmentemporium.tumblr.com/post/26980857424/the-moberly-jourdain-incident-or-the-ghosts-of
Bogen, som de to udgav under pseudonymer efter deres oplevelse, tilgængelig for fri download på i alle ønskelige formater: http://archive.org/details/adventurewithapp00mobe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar