fredag den 27. juli 2012

Tidsspring: En alternativ teori


Tidsspring er en teori, som jeg ikke har beskæftiget mig meget med, da alle kilder pegede i retning af en parallelverden og hverken fortid eller fremtid. Ikke desto mindre er der dokumenteret flere tilfælde af tidsspring gennem historien; tilfælde, hvor en person er forsvundet op i den blå luft for at dukke op igen et andet sted langt væk ganske kort tid efter.
En interessant hændelse af denne art fandt sted i Mexico City i 1593. En uniformeret mand ved navn Gil Perez stod vagt ved et palads, omend hans uniform adskilte sig synligt fra de mexicanske vagters. De udspurgte ham, og han svarede, at han holdt vagt ved paladset, da dets beboer, guvernøren i Manila, Fillipinerne, var blevet myrdet natten før. De mexicanske vagter må have vekslet et skeptisk blik eller to, før de leverede ham videre op i systemet, hvor han blev afhørt og efterfølgende smidt i fængsel. I processen blev han også afhørt af Inkvisitionen, der mistænkte ham for djævelske aktiviteter, når han tilsyneladende kunne rejse over 18.000 kilometer på bare sekunder.
I fængslet glemte de dog snart alt om ham, indtil to måneder senere, hvor nyheden nåede dem via skib, at på den samme nat, som manden var dukket op, var guvernøren i Manila blevet snigmyrdet, præcis som vagten påstod. En af de filippinske sejlere kunne endog bekræfte, at han genkendte Perez og sværgede, at han havde stået vagt ved paladset natten før hans forsvinding.
Gil Perez blev efterfølgende løsladt og sejlede med det filippinske mandskab tilbage til sit hjemland. Han kunne aldrig selv forklare hændelsen, der tilsyneladende skete fuldstændig uprovokeret og var uden for hans kontrol.
Sprang pigen så også i tid eller rum, fra sin seng i et trygt hjem og til et fremmed sted, hvor ingen endnu har lokaliseret hende, hvor hun måske ikke engang er dukket op endnu? En mulighed, men ingen særlig frugtbar af slagsen, da hun i så fald kunne være hvor som helst, død eller levende, men sandsynligvis død. Ikke en mulighed, der forklarer meget, og ikke en, der giver tilfredsstillende svar, eller en afslutning.


Kilder:
Genzmer, Herbert; Hellenbrand, Ulrich: ”Mysterier,” Paragon Books Ltd, 2007

Ingen kommentarer:

Send en kommentar